Pintegs grundare tillsammans med tre investerare.

Pinteg säkrar 7 miljoner för sin dataskyddsplattform Fairity

Idag saknar 86% av alla företagsledare en tillfredställande lösning på hur de ska uppfylla GDPR lagen. Pinteg planerar att lösa problemet med innovativa lösningar inom dataskydd.

Pinteg är pionjärer inom att täcka hela ramverket kring hur dataskydd ska fungera i praktiken mellan företag, organisationer och medborgare. Med SaaS-plattformen Fairity kommer Pinteg hjälpa företag och organisationer att hantera personuppgifter på ett enkelt, automatiserat och förtroendeingivande sätt.

– Pinteg samarbetar med de ledande myndigheterna och forskarna i Sverige kring utvecklandet av en datacertifiering, och under 2023 kommer första utkastet vara färdigställt. Fairity kommer vara den första produkten som verifieras mot denna nya certifiering. Detta kommer bidra till bättre kontroll av insamling och hantering av personuppgifter i Sverige, säger Patrik Persson, medgrundare och VD på Pinteg AB.

Tidigare i år stängde Pinteg seedplusrundan som är finansierad av existerande och nya affärsänglar, där några har tidigare erfarenhet inom Data Privacy samt IT branschen. Företaget har nu 7 miljoner kronor i finansiering för att öka sin försäljning och marknadsföring av sin dataskyddsplattform Fairity i Sverige.

– Jag är stolt över att kunna vara med och bygga dataskyddslösningar för ett tryggare och mer kontrollerat samhälle. Pinteg har denna vision och jag ser nu många spännande steg mot produkter som kommer hantera detta i deras produktportfölj, säger Per Henriksson, investerare Espinagar AB.

– Dagens digitalisering måste kunna fortsätta för att utveckla nya och smarta lösningar, samtidigt som individens personliga integritet värnas. Vi är övertygade om att Pinteg har rätt produkt, vision och team för att skapa framtidens lösning för dessa utmaningar, säger Martin Andersson och Peter Andersson, investerare Eqventus AB.


Om Pinteg AB

Pinteg är ett svenskt Legal-Tech bolag som grundades i Ideon Science Park i Lund, januari 2020.

Företaget utvecklar nya, tekniska lösningar för individer och organisationer med målet att skapa en trygg, transparent och hållbar hantering av persondata.

Pinteg tror på ett förtroendefullt och hållbart samhälle där alla individer kan ta del av digitaliseringen, utan att det är på bekostnad av sin personliga integritet.

Presskontakt

Patrik Persson, VD och grundare
patrik.persson@pinteg.se
+46 706 699852